loader image

Nikola Selaković obišao radove na rekonstrukciji objekta Stacionar u Zvečanskoj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je radove na rekonstrukciji objekta „Stacionar“ Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, čija vrednost, kako je rekao, iznosi 828 miliona dinara.

Selaković je rekao da će objekat biti renoviran u potpunosti, ali da će zadržati isti kapacitet, odnosno da će u njemu, kao i do sada, boraviti 200 dece.

„Vlada Srbije preko Ministarstva za javna ulaganja, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvaja 828 miliona dinara. Na ovaj način pokazujemo svoju spremnost i brigu da posle više decenija, faktički posle jednog veka, objekte koji su bili zapostavljeni rekonstruišemo“, istakao je Selaković.

Ministar Selaković je naveo da je to samo jedan objekat u nizu koji se renovira i podsetio da je na isti način potpuno renovirana radna jedinica na Karaburmi, a da su u toku radovi na objektu na Voždovcu.

Istakao je i da su spremni projekti za renoviranje tri radne jedinice – Jovan Jovanović Zmaj, Moša Pijade i Drinka Pavlović.

„Studentski dom je u potpunosti renoviran, a preostaje nakon ovoga da vidimo kako da uradimo ustanovu u Sremčici i sedište gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi“, rekao je Selaković.

Selaković je naveo da je uveren da će rekonstrukcijom ustanova biti obezbeđen bolji standard njihovog funkcionisanja i da će ne samo korisnici, već i ljudi koji rade u njima imati bolje uslove za rad i boravak.

 

 

 

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije