loader image

Nikola Selaković: DRŽAVA ĆE POMOĆI U SANIRANjU POSLEDICA OD POPLAVA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je obišao više mesta u opštinama Požega i Kosjerić koja su pretrpela posledice poplava.

„Ovde u Gorobiljskom polju je negde do 20 domaćinstava kojima su usevi, ekonomski delovi domaćinstva bili potopljeni. U nekim delovima, kao što možete da vidite, voda se lagano povlači, a negde je u pitanju takvo tlo, depresivno tlo, tu će voda i ostati i dok ne bude ispumpana do kraja ona neće oteći Moravicom“, rekao je ministar Selaković.

Govoreći o situaciji u mestima opštine Požega, ministar Selaković rekao je da postoji do 20 porodica koje su pretrpele posledice poplava, kao i da postoji i jedna kuća do koje još uvek ne može drumom da se dođe, nego se čamcem odlazi do nje. Ministar Selaković je naveo da je ovo drugi dan kako su posle 40 dana padavine stale i nemoguće je unapred proceniti štetu.

„Tek sada kada se voda povlači moguće je da se šteta popisuje. Bogu hvala ljudi su živi i zdravi, nema ljudskih žrtava ovde u Požegi kao i nigde u Srbiji, za razliku od 2014. godine, da podsetimo“, istakao je ministar Selaković.

Ministar Selaković je rekao da je na terenu zatekao ljude iz Ministarstva poljoprivrede koji su već došli u Požegu, kao i državnog sekretara iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Vlada Srbije će pomoći ljudima da saniraju štetu svake vrste koja je nastala. Ovde, svima je već jasno, letina nepostojeća ne samo koje imao useve, već ko je imao i livade, neće moći da pokosi travu, dakle neće biti kabaste stočne hrane. Ovde je bio posejan kukuruz, neće biti ni tog kukuruza, što znači da je pred nama zadatak da ljudima obezbedimo i dovoljnu količinu stočne hrane za nastupajuću zimu, kako bi do sledeće sezone mogli da premoste taj nedostatak“, naglasio je ministar Selaković.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije