loader image

Nastavljen pobednički niz odbojkaša u Tokiju – maksimalni trijumf „orlova“ protiv Finske

Odbojkaši Srbije su jutros u Tokiju ostvarili pobedu protiv selekcije Finske u četvrtom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Oni su savladali Finsku rezultatom 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) Srbija sada ima skor 3-1, a naredni meč igraće u petak protiv domaćina Japana.

Finci su se pokazali kao rival koji borbenošću može da iskoristi padove igre rivala, ali je i pored toga tim Igora Kolakovića uspeo da ostvari treći uzastopni trijumf.

Srbija je krenula spremno i rešeno, ranom serijom se nametnuo autoritet i ostvarila pristojna distanca u odnosu na rivala. Ta prednosti se sigurno održavala do kraja prvog seta.

Finci su „pokazali zube“ u drugom setu. Vodili su u prvoj polovini tog seta neznatnom razlikom, dovoljnom da Orlovi kratkom, ali pravovremenom serijom ostvare preokret. Blok Marka Ivovića za 15:14 pokrenuo je Srbiju u završnici seta. Naše odbojkaše nije omela ponovna pretnja Finaca, koji su uspeli da se vrate do minus dva poena.

Treći set bio je vrlo sličan prethodnom, Finska bolje krene, Srbije prelazi u plus, pa odoleva upornom rivalu. Na 16:16, posle dopuštene serije rivaluod tri poena, selektor Kolaković traži tajm-aut i po povratku na teren, Orlovi stiču dovoljnu distancu.

Valja dodati da su ovaj meč presedeli Marko Podraščanin, Dražen Luburić, Uroš Kovačević je tek nakratko ušao na teren.

Aleksandar Atanasijević je plenio u našoj selekciji sa 17 poena, pratio ga je Marko Ivović sa devet poena.

Korektor Finske Jokela je bio najefikasniji kod rivala sa 19 poena.

Posle kiksa protiv Turske, pa tri slavlja u nizu, Srbiju čekaju ozbiljniji izazovi. Naredni rival je domaćin Japan u petak od 12.25.

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije