loader image

MUZIKOM IZ OMILjENIH FILMOVA, VRHUNSKIM OSVETLjENjEM I NESVAKIDAŠNjOM LOKACIJOM OTVOREN OVOGODIŠNjI KALEIDOSKOP

Juče je Bulevar Mihajla Pupina izgledao sasvim drugačije. Umesto automobila, na njemu se našlo nekoliko hiljada građana koji su uživali u spektakularnom programu zbog otvaranja šestog Kaleidoskopa kulture.

Tom prilikom nastupio je jedan od najpopularnijih pijanista sveta i Ginisov rekorder, Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića.
Svečana ceremonija, pod nazivom Korzo, doprinela je izmeštanju klasične muzike iz zatvorenih prostora i predstavljanju isti široj narodnoj masi.

Čak i oni koji misle da nemaju dodirne tačke sa ovom vrstom muzike uživali su uz poznate numere iz njihovih omiljenih serija.

Muzika sa Pirata sa Kariba, Hari Potera, Zvezdanih staza i još mnogi drugi naslova, našla se na repertoaru i naterala publiku da netrepćući uživa u čitavom performansu.

Iako nismo stručnjaci za osvetljenje, moramo priznati da je rasveta bila magična. Laseri koji su ispucavali svoje zrake u nebo, te na zgradu Banovine i okolne zgrade digli su celokupni performans na viši nivo.

Ipak, ono što nam je posebno drago da primetimo jeste da se među publikom našlo dosta mladih ljudi, te ipak ne moramo da brinemo da nam se kulturno kormilo polomilo i da plovimo u pogrešnom pravcu.

Među zvanicama primetili smo veliki broj poznatih Novosađana, iz svih sfera, kulture, sporta, muzike, ali i gradonačelnika Milana Đurića,

Kako se kod nas sve slavi nekoliko dana, tako će i otvaranje ovogodišnjeg Kalidoskopa trajati četiri dana. Međutim, program se danas seli u Kreatini distrikt.

Program počinje u 20.30 časova, na bočnom ulazu u Distrikt, od strane studentskih domova, što će biti jedini mogući ulaz u Distrikt, sve do 22 časa, dok ne počne muzički program, kada će i svi ostali ulazi biti otvoreni.
Nakon četvorodnevnog otvaranja, svaka nedelja biće u znaku posebne vrste umetnosti – izvođačke, primenjene, vizuelne, arhitekture i književnosti, a u Novom Sadu predstaviće se najznačajnija domaća, regionalna, evropska i svetska imena, od kojih će mnogi prvi put biti u Srbiji.

Sve u svemu, zanimljivih mesec dana su pred nama.

 

Izvor: Gradske info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije