loader image

Mladi pop muzičari sutra otvaraju Kaleidoskop kulture u Novom Sadu

NOVI SAD –

Iva Lorens, Keni nije mrtav, Zoi V. Veličković, neki su od mladih muzičara koji će nastupiti u posebnom muzičkom programu na šestom izdanju manifestacije „Kaleidoskop kulture“ u Novom Sadu od 7. septembra do 15. oktobra.

Kao najbolji evropski trend brend u oblasti kulture ovogodišnji Kaleidoskop kulture biće realizovan u Distriktu i mreži kulturnih stanica.

Mlada regionalna muzička imena otvaraju Kaleidoskop kulture, pre svih mlada elektro pop dama Iva Lorens, koja je objavila svoj prvi album „Svitanje“ u martu ove godine u izdanju kuće „Kontra“.

Kaleidoskop kulture u Novom Sadu je najznačajnija umetničke smotre u ovom delu Evrope.

Čast da ovde nastupe imaće momci iz alternativnog pank rok sastava iz Kruševca „Keni nije mrtav“, koje odlikuje izrazita energičnost i buntovnost kao jasno koketiranje sa pankom.

Publika ih često svrstava i u pank rok segment.

Predvodnici su novog alternativnog rokenrol talasa u Srbiji.

Iako je prvobitno htela da bude blogerka, a bavila se i modelingom u Los Anđelesu, ona se ipak odlučila da se vrati u Srbiju i posveti uzici – Zoi V. Veličković.

Muzičarka iz Novog Sada poznata je po svom autentičnom stilu i vizuelno i narativno bogatim spotovima.

Svi oni biće deo muzičkog programa na otvaranju ovogodišnjeg šestog Kaleidoskopa kulture od 8. do 10. septembra u novosadskom Distriktu.

Publika će takođe slušati poznate zvukove beogradskog sastava Nataleé, benda Merina Gris, berlinskog elektronskog muzičkog projekta Verboten Berlin, kao i di-džejeva Vladimira Aćića i Dejana Milićevića, Tijane T i Runy-a, Milane Nikić, Srđana Žikića i Vanje Bursać i Vojkana Bećira. Osim toga, u Distrikt stiže i alternativni rok bend iz Beograda Lira Vega kao i zvezda iz Litvanije – Elizabete Balčus.

Četiri dana otvaranja Kaleidoskopa kulture predstaviće Ginisovog rekordera i jednog od najpopularnijih pijanista sveta, mađarskog umetnika Petera Bencea uz Vojvođanski simfonijski orkestar na Korzu, 7. septembra uz dirigenta Srboljuba Srbe Dinića, i premijeru multimedijalnog događaja „Neraskidive veze“ u Distriktu dan kasnije, uz još dva izvođenja 09. i 10. septembra.

Podsetimo, Peter Bence je već jednom gostovao u Srbiji, na jesen 2018. godine na velikoj sceni Mts Dvorane.

Kroz pet vrsta umetnosti, u Kaleidoskpu se spaja više od 300 umetnika, praveći osvrt na 100 godina Distrikta, tragom najznačajnijih umetničkih i društvenih događaja 20. i 21. veka.

„Kaleidoskop kulture je postao jedan prepoznatljiv brend Novog Sada koji privlači sve veći broj posetilaca i turista. Ovaj projekat je značajan ne samo sa turističke već i umetničke strane zato što nigde u ovom delu Evrope vi nemate kulturni program koji traje više od mesec dana. Od programa najpre bih izdvojila koncert na Korzu koji je sutra od 20:30 časova kada će nastupiti jedan od najpopularnijih mladih pijansta Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar. Tokom pet nedelja kada će nam se smenjivati pet vrsta umetnosti, stiže nam dobitnik Gremija Džejson Majls jedan od najpopularnijih džez muzičara, virtuoz na violini Stefan Milenković, Milica Vučković, Danica Vukićević, Matija Bećković, Slavimir Stojanović Futro….“, objašnjava Milana Milovanov, PR Fondacije Novi Sad, Evropska prestonica kulture.

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije