loader image

Miloš Vučević: SRBIJA JE POSVEĆENA MIRU I TO JE NACIONALNI INTERES

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je Treću brigadu kopnene vojske i Mešovitu artiljerijsku brigadu u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“.

Vučevića je dočekao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić i komandant Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Dejan Novaković informisali su ministra odbrane o stanju u jedinicama, ključnim zadacima i planovima za naredni period.

Ministar Vučević istakao je da pripadnike Treće brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, osim savremenog naoružanja i vojne opreme, karakteriše i visok moral.

„Danas sam sa komandantom Kopnene vojske generalom Simovićem u poseti dvema jedinicama – Trećoj brigadi kopnene vojske i Mešovitoj artiljerijskoj brigadi, zajedno sa njihovim komandantima pukovnicima Antićem i Novakovićem, ali i velikim brojem drugih oficira, podoficira i vojnika. Uverili smo se u novo naoružanje i vojnu opremu, tehniku, ali pre svega u raspoloženje pripadnika ove dve slavne jedinice koje imaju dugu istoriju, a time i obavezu da čuvaju to što su naši preci zavetovali i za šta su se borili“, rekao je Vučević.

„Čestitam, još jednom, na ovom prikazu osposobljenosti pripadnika ove dve jedinice i pozivam sve građane Srbije 22. aprila da se vidimo na aerodromu Batajnica. Videćete najmodernije naoružanje i vojnu opremu, videćete našu vojsku u punom sjaju i kapacitetu, a videćete i ono sa čim raspolaže i Treća brigada kopnene vojske i Mešovita artiljerijska brigada“ rekao je Vučević.

Vučević je obišao i Spomen sobu Mešovite artiljerijske brigade i tom prilikom u spomen knjigu upisao: “Artiljerija je uvek bila simbol srpske vojske, ali i naših pobeda. Slavna tradicija, ispričana istorija artiljerijskih jedinica naše vojske, obavezuje pripadnike MABR da budu dostojni naslednici i čuvari ove slavne tradicije. I sam kao artiljerac osećam poseban osećaj ponosa na sve pripadnike ovog roda naše vojske kako u prošlosti, tako i u današnjem vremenu, ali i za buduće generacije”.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije