loader image

Miloš Vučević: SPREMNI SMO DA PROVERIMO LEGITIMITET NA IZBORIMA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je, povodom naredne runde dijaloga između Beograda i Prištine koja će se održati u Briselu, da se nada da će pregovori dovesti do smirivanja situacije na terenu.

Istakao je da i dalje ne može da prihvati da zemlje Kvinte pritiskaju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a da on neće da ih sluša.

„Zemlje koje su angažovane u procesu pregovora vide Kosovo kao nezavisnu državu, a to dosta otežava poziciju Srbije. Mi ne smemo da se povučemo iz tog dijaloga. Trenutna bezbednosna situacija je izazovna. Deluje da se smirila ako se ništa ne dogodi za nekoliko dana ali to nije tačno“, rekao je Vučević za TV Prva.

Kako je istakao, suština je da Kurti želi etnički da očisti teritoriju.

„Zabrana uvoza hrane i lekova je u svrsi nemogućnosti opstanka naroda. Međunarodna zajednica mu gleda kroz prste“, naglasio je Vučević.

Naglasio je da tzv. Kosovo ima tendenciju za stvaranje vojske u klasičnom smislu, koja će biti naslednica tzv. OVK, kao i da su dobili ozbilje sisteme naoružanja.

„Nadam se da KFOR neće dozvoliti avanturizam Aljbina Kurtija“, rekao je Vučević.

Istakao je da je položaj Srbije u najmanju ruku izazovan, a da je pitanje nabavke nove vojne opreme problematično.

„Želimo da ulažemo u našu vojsku, ali smo sprečeni da kupujemo naoružanje u Rusiji zbog rata. Ako na zapadu želite da kupite naoružanje oni vas pitaju za šta se spremate“, naglasio je Vučević.

Vučević je povodom održavanja izbora rekao da je SNS spreman da razgovara sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i drugim strankama.

„Spremni smo da proverimo legitimitet na izborima, nećemo da zadržavamo fotelje po svaku cenu“, rekao je Vučević.

Takođe, dodao je da nije pristojno razgovarati o razdvajanju izbora.

„Tehničko pitanje je kada će biti izbori. Održavanje izbora je stvar naše unutrašnje politike, a ne međunarodne zajednice“, naglasio je Vučević.

 

 

 

Izvor: Tanjug/TV Prva

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije