loader image

Miloš Vučević: SNAŽNA VOJSKA JE GARANT MIRA ZA SRBIJU

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prisustvovao je u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“ i tom prilikom je ocenio da je snažna vojska garant mira za Srbiju.

„Čestitam pripadnicima Vojske Srbije koji su učestvovali u ovoj vežbi, a to su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta. Bilo je na ponos posmatrati oko 1500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava“, rekao je Vučević.

Najavio je da će država nastaviti sa ulaganjem u opremanje Vojske Srbije najmodernijim naoružanjem i opremom, kao i sa daljim ulaganjem u proizvodnju srpske namenske industrije i obučenost pripadnika srpskih oružanih snaga.

„Imaćemo još mnogo najmodernijeg oružja, poput onih čija smo dejstva danas videli, ‘Komarca 2’, ‘SM-1’, kao i izbacivanje mina ‘BD-2’, ali i donošenje municije besposadnog ‘Malog Miloša'“, naveo je Vučević.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije