loader image

MILOŠ VUČEVIĆ SE SASTAO SA MINISTARKOM ZA SPOLjNE POSLOVE REPUBLIKE GABON

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa delegiranom ministarkom za spoljne poslove Republike Gabon Jolandom Nijonde, koja sa delegacijom boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Vučević je, tom prilikom, razgovarao je o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Gabona. On je podsetio i da se ove godine navršava pola veka od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države, te da naša strana želi da razvija odnose i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Vučević je, takođe, istakao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević je izrazio zahvalnost gabonskoj strani na povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Ministarka Nijonde se saglasila da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i da je kao prvi korak u tom pravcu potrebno potpisati Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije