loader image

Miloš Vučević: Naš cilj je jačanje i modernizacija vojske

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da je za Srbiju bio značajan sajam naoružanja u Abu Dabiju, da se sa jednom emiratskom firmom zaključe pregovori oko dronova “Kamikaza” i drugih vrsta dronova, kako bi se dodatno osnažila Vojska Srbije sa nečim što do sada nismo imali.

“Time bi dodatno povećali ubojitu moć naše vojske”, rekao je Vučević.

Vučević je rekao da je sajam naoružanja u Abu Dabiju bio fantastičan, uspeli su u neverovatnim okolnostima da okupe ceo svet, pored zapadnog sveta bili su predstavnici i iz Kine, Rusije, Indije.

“Srbija je imala značajno prisustvo tamo. Šeik Muhamed Bin Zajed je posetio naš štand i zadržao se više od sat vremena. On je posetio svega nekoliko štandova. Srbiju vide kao ozbiljnog partnera. Za nas je bilo značajno da sa jednom emiratskom firmom zaključimo pregovore oko tih dronova “Kamikaza” i drugih vrsta dronova i dodatno osnažimo vojsku sa nečim što do sada nemamo”, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, time bi dodatno osnažili Vojsku Srbije, dramatično povećali ubojitu moć naše vojske.

“Da ne prenebregnemo činjenicu da i naša namenska industrija razvija određene bespilotne letelice. Nadam se da ćemo uskoro biti u stanju da uđemo u ozbiljnu proizvodnju tih dronova u Srbiji”, rekao je Vučević.

Napomenuo je da sve što se proizvodi u Srbiji za sve je svet zainteresovan.

“Mi smo sve prodali što imamo i mogli bismo puta deset da prodamo. Moramo da ulažemo u nove pogone, nove linije i da otvaramo nova radna mesta”, rekao je Vučević.

Istakao je da naša politika ostaje takva da se gleda ko je konačni kupac i da se ne šalje na front naoružanje i vojna oprema, ali imamo prava da prodajemo naše proizvode.

U cilju jačanja i modernizacije vojske, na Sretenje je otvoren i konkurs za specijalne jedinice Vojske Srbije.

Vučević je rekao da konkurs traje do 31. marta i pozvao je sve momke i devojke do 30 godina da se prijave i da testiraju sebe.

Napomenuo je da su samo prvog dana za jednu jedinicu imali nekoliko stotina upita.

Osvrnuo se na kritike koje su upućene na to da će projekat modernizacije Vojske dosta koštati, i upitao koliko košta sloboda, mir i otadžbina.

“Da ne bi plaćali tuđu vojsku i da ne bi izgubili državu, i mir i slobodu, ovo je investicija u sve nas, a ne razbacivanje i trošenje para”, rekao je Vučević.

Kada je reč o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučević je rekao da je situacija izazovna i vrlo teška.

Govoreći o ratu u Ukrajini napomenuo je da je Srbija za to da stane taj bratoubilački rat.

Izvor: RTS

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije