loader image

Miloš Vučević: Izbori nisu popravni ispit

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević istakao je, gostujući na TV Hepi, da je miting Srpske napredne stranke u Areni pokazao pobedničku snagu i energiju.

„Rekao bih da se oseti energija koja je snažnija 2022. godine. Ono što smo doživeli u Areni, nismo osetili od 2012. godine. Odavno nisam video, ne samo da dolaze lako, nego da imaju energiju koja vodi ka pobedi. Politički se nadvila opasnost nad Srbijom. Serija napada na predsednika Vučića, majku, oca, decu“, ističe Vučević.

„Oni koji se kunu u kosovski zavet su vrlo radikalni u kritici prema predsedniku Vučiću za odnos prema Kosovu i Metohiji, iako uđu na Kosovo i Metohiju, a baš taj predsednik Vučić ne može da uđe na Kosovo i Metohiju. Oni se mnogo ne bune, ti „čuvari kosovskog zaveta“, što Srbi ne mogu da glasaju. Sem predsednika Vučića, niko ništa nije rekao. Možda je Čeda Jovanović najpošteniji, kaže da se druži sa Kurtijem i to je to. On nije krio da je ušao na teritoriju pod prištinskom kontrolom. Za Čedu je to nezavisno Kosovo, a za ove sveta zemlja. Oni pričaju da vodimo izdajničku politiku i hoće u koaliciju da sruše predsednika Vučića, sa onima koji kažu da je Kosovo nezavisno“, rekao je Vučević.

„Koja je politika vlade kad sede Marinika, Dobrica Veselinović, Ćuta? Šta takva vlada radi. Da li neko od građana razmišlja šta bi nam se desilo sa državom. Da ne otvaram druga polja, šta bi radili sa sankcijama prema Ruskoj Federaciji. Dični gospodin, kandidat za gradonačelnika Beograda, bio u kabinetu Ane Brnabić, a sada je neka zelena opcija. Njih drži čista mržnja prema predsedniku Vučiću. Šta se dešava sa Srbijom? Nema odgovora. Da li gradimo puteve, proširujemo brze pruge, da li kupujemo medicinsku opremu za domove zdravlja. Ne, idemo da pobedimo nekoga, jer ga mrzimo. Znam da građani prepoznaju, izbori nisu popravni ispit. Mislim da se oni oduševe kad ih neko pozove u ambasade. Oni ne smeju da se jasno opredele, da ne izgube birače“, rekao je Vučević.

„Mi smo fokusirani na ono što smo uradili i što želimo da uradimo dalje. Ulaganje u kulturu, sportske centre, vojsku, policiju. To ne vidi samo onaj ko je zlonameran. Samo onaj ko je politički slep i gluv. Da li je moglo bolje? Pa sigurno da jeste. Da li je to dramatično bolje nego do 2012. godine? Pa naravno da jeste. Srbija koja ne sme da se odrekne svoje duhovnosti, svoje kulture, nacionalnog identiteta, ali i tehnološki napredna Srbija. Nema odricanja od državnog i nacionalnog korena. Bez toga smo kao list na vetru, to nam je koren, to nas drži“, rekao je Vučević.

 

 

 

Izvor: TV Hepi

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije