loader image

Miloš Vučević demantovao Rojters: Srbija nije, niti će prodavati oružje Ukrajini

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević demantovao je danas navodna saznanja britanske agencije Rojters da je Srbija prodavala ili namerava da prodaje oružje Ukrajini, istakavši da „Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta“.

„Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo. Mi se dosledno držimo naše utvrđene politike“, rekao je Vučević za Tanjug.

Vučević je napomenuo da je po ko zna koji put objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini.

„Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta“, rekao je Vučević.

Ministar Vučević je izjavio i da naša država, naravno, prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim.

„Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije“, rekao je Vučević.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije