loader image

Milan Đurić: Saniraju se posledice nevremena u Novom Sadu, sve ulice prohodne

Nakon jučerašnjih poplava sve ekipe komunalnih preduzeća su na terenu. Juče je naš grad zadesila elementarna nepogoda, palo je više kiše nego u avgustu prošle godine, rekao je gradonačelnik Milan Đurić za RTV. Sve ulice su prohodne a na Bockama je klizište odnelo tucanik i to će biti sanirano. video icon audio icon
Prvi čovek Grada, gradonačelnik Milan Đurić poziva sve građane da prijave štetu i da se jave na broj dispečerske inspekcije kako bi dalje koordinisali saniranje nastale štete. Građani se za pomoć mogu javiti na telefone 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404 ili na mejl adresu dispecer@inspekcija.novisad.rs.

Policajci i vatrogasci u više slučajeva pomagali su ljudima – gurali su automobile, nosili decu preko potopljenih delova ulica i izvlačili ljude iz automobila, među njima i dve trudnice koje su prevezene u Betaniju. Zbog nevremena je prekinut meč „Vojvodine“ i „Čukaričkog“ koji se igrao na stadionu „Karađorđe“.

U Partizanskoj ulici u Novom Sadu, kod novog nadvožnjaka, intervenisala je i ekipa hitne pomoći koja je na sigurno izvukla dve osobe.

Kako je za RTV danas potvrdio dr Zoran Krulj iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć njihove ekipe su sinoć, na poziv policije, na licu mesta zbrinule dva muškarca.

Novosadske ulice su danas prohodne, ali nekoliko semafora u gradu ne radi.

Ispod podvožnjaka u Kisačkoj, Temerinskoj i Partizanskoj ulici gde je velika količina vode onemogućila saobraćaj postavljena je saobraćajna signalizacija i uspostavljeno dežurstvo saobraćajne policije. Ponovno odvijanje saobraćaja omogućeno je oko ponoći u Temerinskoj i Kisačkoj ulici, a nešto kasnije i u Partizanskij ulici. U posao izvlačenja motornih vozila ispod nadvožnjaka uključile su se i sa svojom mehanizacijom pomogle i privatne kompanije „Karin komerc“ i „Put Invest“.

Veliku ulogu tokom sinoćnog nevremena u Novom Sadu odigrala su i dobrovoljna vatrogasna društva u okviru Gradskog vatrogasnog saveza. Njihovi pripadnici su nakon prestanka padavina bili angažovani prvenstveno na ispumpavanju vode iz stanova i podruma u gradu i na pomaganju građanima kojima su padavine napravile probleme.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavljeno je 52 slučaja otežanog kretanja putničkih motornih vozila u većem broju ulica, devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jednu za oboreni stub elektrodistribucije.

Odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode službe JKP „Čistoća“ pristupile su uklanjanju blata sa puta koje je ometalo saobraćaj.

Od jutros situacija na terenu je stabilna, saobraćaj se neometano odvija u svim delovima grada i sve gradske službe normalno funkcionišu. Pojačanim kapacitetom radi se na uklanjanju preostalog blata sa saobraćajnica i vode iz podrumskih prostorija. Takođe, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ obilaze teren, a radnici JKP „Gradska čistoća“ gde je to potrebno, vraćaju u funkciju podzemne kontejnere.

Gradonačelnik je pohvalio sve komunalne službe koje su juče pomagale potopljenim sugrađanima.

Prema rečima Borislave Pejanović iz Javno – komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ sve ekipe i mehanizacija su i dalje na terenu.

„Negde smo najviše posla imali u Partizanskoj, ulici Cara Lazara i Cara Dušana odnosno u pojedinim delovima grada kao što je Telep, Klisa, centar i Limani i Grbavica, ali i prigradska naselja Futog i Veternik. Naša primarna nadležnost je da saniramo sve one saobraćajnice odnosno magistralne, najfrekventnije i tek kada to završimo i kada se saobraćaj normalizuje zajedno sa vatrogasnim ekipama krećemo u izvlačenje i ispumpavanje voda iz podruma“, izjavila je Pejanović.

Vatrogasci su tokom cele noći ispumpavali vode iz podruma, a akcija se nastavlja i danas.

„Dobrovoljni vatrogasci su izašli na teren sa 14 pumpi i 35 ljudi, intervenisali su na više mesta do 4 sata jutros, i onda su opet izašli na teren, dve ekipe kako bi izvlačili vodu. Štete su male s obzirom na poplavu, ali sve zavisi i od toga šta je poplavljeno“, rekao je on.

Obilne padavine koje su sinoć I noćas zahvatile Novi Sad i okolinu stvorile su velike probleme građanima. Posledice elementarne nepogode danas se ubrzano otklanjaju. O noćašnjem nevremenu i trenutnoj situaciji na području grada u prilogu Ivana Nožinića.

 

 

 

Izvor: rtv

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije