loader image

Maša Ivanović očarala Budimpeštu

Među šestoro najtalentovanijih mladih pijanista Međunarodnog festivala u Budimpešti „Koncert pobednikaˮ našla se i mlada, talentovana Novosađanka jedanaestogodišnja Maša Ivanović.

Na konkurs, koji organizuje Centar „Franc Listˮ u Španiji, prijavilo se više od 400 učesnika iz celog sveta da bi pobednici dobili privilegiju da učestvuju na koncertu održanom 3. septembra u čuvenom mađarskom muzeju „Csányi5” čiji je umetnički direktor poznati pijanista, maestro Ištvan Sekelj. Pobednici na takmičenju, među kojima je i naša mlada pijanistkinja Maša Ivanović  bili su raličitih uzrasnih kategorija iz SAD, Mađarske, Češke, Rumunije.

Svojim nastupom na koncertu u Budimpešti, kao jedini predstavnik naše zemlje, očarala je mnogobrojnu publiku i pobrala ogromne aplauze. Maša Ivanović je učenica četvrtog razreda Muzičke škole „Isidor Bajićˮ u Novom Sadu u klasi profesora Srđana Dalagije.

Klavir svira od svoje pete godine i do sada je osvojila ogroman broj prvih nagrada u našoj zemlji i inostranstvu. Svojim talentom i izuzetnom virtuoznošću, privukla je pažnju najeminentnijih ličnosti u svetu klasične muzike.

Osim brojnih nagrada, ove godine dobitnica je i Specijalne zahvalnice Grada Novog Sada za vrhunske rezultate i izuzetan doprinos u ostvarenju kulturnog razvoja grada Novog Sada.

 

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije