loader image

Martinović u poseti Novom Sadu: Uvođenje e-Pisarnice korak ka sveukupnoj digitalizaciji javne uprave

Umrežavanje državnih organa, upravnih okruga i lokalnih samouprava e-Pisarnicom predstavlja korak ka unapređenju digitalizacije javne uprave, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović nakon posete Novom Sadu.

Martinović je naveo da je uvođenjem e-Pisarnice olakšana komunikacija između organa vlasti i građana.

„Već od 1. septembra su svi organi državne uprave i lokalne samouprave umreženi tom pisarnicom tako da se zna u kojoj se fazi i gde se tačno određeni predmet nalazi. Smanjena je upotreba hartije i telefona. U ovom trenutku imamo dva miliona e-građana, a to su svi oni koji su registrovani na portalu e-Uprava i koji većinu prava i obaveza ostvaruju elektronskim putem“, rekao je Martinović.

Ministar je kao važnu temu istakao funkcionisanje inspekcijskih službi rekavši da se država već nekoliko godina suočava sa određenim problemima.

„Suočavamo se sa problemima u pogledu broja inspektora i njihovih plata. Resorno ministarstvo zajedno sa drugim ministarstvima intenzivno radi na izradi Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, i tim izmenama ćemo većinu ovih problema da rešimo“, kazao je Martinović.

Ministar je nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i načelnikom južnobačkog okruga Milanom Novakovićem najavio nastavak saradnje i podršku resornog ministarstva u rešavanju problema sa kojima se suočava grad Novi Sad i njegove okolne opštine.

Izvor: RTV

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije