loader image

Marko Đurić: NASTAVAK IZGRADNjE EKONOMSKIH ODNOSA SA SAD

Ministar spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Marko Đurić sastao se u Vašingtonu, na marginama Samita NATO, sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom Srpskog kokusa u Predstavničkom domu SAD.

Ministar Đurić upoznao je kongresmenku sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije u predstojećem periodu, istakavši da će jedan od fokusa naše spoljne politike biti nastavak izgradnje kvalitetnih političkih i ekonomskih odnosa sa SAD.

Ministar Đurić izrazio je očekivanje da će američka administracija nastaviti da našu zemlju doživljava kao konstruktivnog i kredibilnog partnera, a da će članovi Srpskog kokusa u Kongresu biti garant stvaranja objektivne slike o modernoj Srbiji i njenim uspesima.

Srbija će, rekao je ministar Đurić, i nadalje imati ključnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu, i naglasio da je stabilnost preduslov nastavka društvenog i ekonomskog razvoja naše zemlje, koja ima kapacitet da bude i motor razvoja čitavog regiona.

Upoznavši sagovornicu sa najnovijim ekonomskim pokazateljima, i činjenicom da smo u prvom kvartalu ove godine ostvarili najveći privredni rast u Evropi, ministar Đurić je izrazio nadu da će SAD, kroz investicije i druge vidove ekonomske saradnje, nastaviti da imaju važnu ulogu u razvojnim planovima Srbije.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije