loader image

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je Novosađanima Dan Grada

“Dragi Novosađani, na današnji dan, prvog februara davne 1748. godine žitelji tadašnjeg Petrovaradinskog šanca kupili su od carice Marije Terezije povelju slobodnog kraljevskog grada”, napisao je na svom Instagram nalogu Đurić. “Grad je dobio slobodu, status, mogućnost za ekonomski i kulturni napredak i ime na četiri jezika: Újvidék na mađarskom, Neusatz na nemačkom, Neoplanta na latinskom i Novi Sad na srpskom jeziku”

Gradonačelnik je dodao da i godina posle, Novi Sad kao najveće svoje blago neguje zajedništvo i kulturu različitosti.

“Poslednje decenije, postali smo poznati kao grad sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem, idealan za investicije. Ostvarujemo uspeh i fantastične rezultate u svim segmentima života. Gradimo nove vrtiće, škole, domove zdravlja, puteve, brzu prugu”, istakao je Đurić.

Kako je rekao, koliko je danas snažan Novi Sad, najbolje potvrđuje činjenica da se ove godine grade čak tri mosta i to istovremeno.

“Dragi Novosađani, hajde da zajedno nastavimo da negujemo i jačamo identitet našeg grada. Otvorenog i solidarnog, grada koji vekovima slavi različitosti od kojih je satkan i na njima gradi bolju budućnost. Hajde da marljivim radom svakodnevno pokazujemo koliko volimo svoj Novi Sad,” poručio je gradonačelnik.

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije