loader image

Gradonačelniк Đurić posetio paraolimpijsкu reprezentaciju Srbije u stonom tenisu

Povodom ostvarenog uspeha na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe za invaliditetom koje je održano početkom septembra u Engleskoj u Gradu Šefildu, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom na SPENS-u je posetio paraolimpijske reprezentativce Srbije, članove klubova ,,SPIN“, ,,NEOS“ i ,,Tvrđava 021″.

Gradonačelnik Đurić je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je bio u prilici da paraolimpijskim reprezentativcima Srbije lično čestita na ostvarenim rezultatima na prethodno održanom Evropskom prvenstvu, te da mu je izuzetno drago što su svih osam medalja za Srbiju osvojili sportisti iz novosadskih klubova.

On je takođe dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da pomaže i podržava razvoj sporta u gradu, a u narednom periodu nastaviće da obilazi sportske klubove.

Paraolimpijska Reprezentacija Srbije u stonom tenisu do danas ima osvojenih preko 100 medalja na međunarodnim takmičenjima, od toga 14 sa Olimpijskih igara, 25 medalja sa svetskih takmičenja i 61 medalju sa Evropskih takmičenja. Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Borislava Perić Ranković, srebrnu medalju Ana Prvulović, bronzanu medalju osvojio Mitar Palikuća. Srebrnu medalju u ženskom dublu osvojile su Borislava Perić Ranković i Nada Matić, muški dubl u sastavu Mitar Palikuća i Mladen Ćirić osvojio je bronzanu medalju. Miks dubl u sastavu Ana Prvulović i Goran Perlić bronzanu medalju, miks dubl Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić srebrnu medalju, Nada Matić i Mitar Palikuća zlatnu medalju.

Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u razvoj sporta u Gradu, te kroz godišnje programe podržava rad paraolimpijskih sportova osoba sa invaliditetom i za te namene u 2023. godini izdvojeno je blizu četiri miliona dinara.

Izvor: RTV

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije