loader image

GRAD NOVI SAD OSVOJIO JE NAGRADU U KATEGORIJI „ODRŽIVO UPRAVLjANjE VODAMA“

Delegacija Evropske unije i Ambasada Francuske u Srbiji dodelili su nagrade najinovativnijim i najodrživijim opštinama i školama u Srbiji u okviru francusko-srpske platforme za saradnju na izazovima održivog grada „Ekoopština“, a novim Sporazumom projekat postaje deo incijative „Zelena agenda za Srbiju“.

Nagradni konkurs „Ekoopština“, namenjen svim srpskim opštinama, zamišljen je kao platforma za razmenu znanja i primera dobre prakse između francuskih i srpskih aktera uključenih u programe održivog razvoja gradova i opština u oblastima održivog upravijanja otpadom, održivog upravljanja vodama, održive urbane mobilnosti, i energetske efikasnosti zgrada.

Grad Novi Sad osvojio je nagradu u kategoriji „Održivo upravljanje vodama„.
Nagradu je ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar uručio v.d. načelniku Gradske uprave za zaštitu životne sredine mr Dragici Branković.

Za Održivo upravljanje otpadom nagrađena je opština Bačka Palanka i grad Sremska Mitrovica, dok su za Održivo upravljanje vodama nagrađeni opština Čajetina i Novi Sad.

Kada je u pitanju Energetska efikasnost najodrživiji grad je Vranje i opština Vrnjačka banja, dok su Pirot i Kruševac pobednici u okviru kategorije Održiva urbana mobilnost.

Ovom prilikom potpisan je novi Sporazum o saradnji Ambasade Francuske sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji koji će omogućiti proširenje projekta „Ekoopština“, koji postaje deo inicijative „Zelena agenda za Srbiju“.

 

Izvor: Gradske info

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije