loader image

Glavne saobraćajnice u Srbiji su prohodne i bez snega

Glavne saobraćajnice u Srbiji su prohodne i bez snega, a na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca i Novog Pazara, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Kako se navodi u izveštaju Štaba zimske službe „Puteva Srbije“ u 5:05, zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

U okolini Zaječara, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II B-409 Kumanica – Gleđica, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – Jaram, II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije