loader image

Er Srbija u septembru prevezla više od 450.000 putnika

Er Srbija je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što je povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec lane, odnosno rast od 40 odsto u odnosu na do sada rekordnu predpandemijsku 2019. godinu.

Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.628 letova, što je 33 odsto više nego u septembru 2022. godine i 29 odsto više u poređenju sa 2019. godinom, saopšteno je iz Er Srbije.

„U godini u kojoj obeležavamo deceniju poslovanja pod imenom Er Srbija, postavili smo visoke ciljeve. Iz meseca u mesec, uspešno smo ih ostvarivali i premašivali sopstvene rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavlja i u septembru, kada smo, po prvi put u istoriji Er Srbije, prevezli više od 3 miliona putnika u toku jedne godine“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Dodao je da će se istim tempom nastaviti i u narednim mesecima i da je pored jačanja kapaciteta najveći fokus Er Srbije stalno podizanje kvaliteta usluge.

„Proteklog vikenda otvorili smo novu poslovnicu u TC Galerija, a za naredni period pripremili smo još niz aktivnosti, za koje verujemo da će obradovati naše putnike“, izjavio je Marek.

Najpopularnije destinacije u septembru 2023. godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica, a kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Amsterdama i Rima, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone.

Od prekookeanskih destinacija, Njujork je u septembru bio među prvih 15 gradova po broju putnika.

 

 

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije