loader image

Drugi festival kamerne muzike „Blisko“ u Novom Sadu

Drugi festival kamerne muzike „Blisko“, iza kog stoji virtuoz na violini svetskog glasa, Stefan Milenković otvoren je u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu i trajaće do 6-og oktobra.

U jednoj od najmodernijih koncertnih dvorana u Evropi tokom četiri večeri publici će se predstaviti najprepoznatljivija imena savremene kamerne scene regiona.

Prve večeri na koncertu pod nazivom Hamburg 1861. nastupio je Stefan Milenković uz klavirsku pratnju Rite Kinke izvodeći Handelovu Sonatu za violinu i klavir u D duru. Hajdnov Klavirski trio broj 39 u G duru svirali su Una Stanić i Nemanja Stanković, a Bramsov Klavirski kvartet broj 1 u G molu opus 25 Stefan Milenković, Julija Bisak violu, Dmitri Kouzov violončelo i Rita Kinka klavir.

Mada je tek drugi po redu, namera njenog tvorca je da festival stekne svoje stalno mesto na mapi važnijih kulturnh dešavanja, jer u prošlogodišnjoj prestonici kulture postoji sluh za kamerno muziciranje.Kao jedan od najrtraženijih solista današnjice, Stefan Milenković udružio je snage i afinitete sa svojim kolegama, započinjući tradiciju festivala kamerne muzike.

 

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije