loader image

Danas u Beogradu počinje Međunarodni sajam automobila i motocikala

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvoriće danas Međunarodni sajam automobila i Međunarodni sajam motocikala, na Beogradskom sajmu.
Otvaranje sajma je u 17 sati, u hali 1, najavljeno je iz ministarstva.

 

Organizatori su najavili da će tradicionalni 55. Međunarodni salon automobila, pod sloganom „Koji je zvuk automobila?“, biti otvoren za posetioce od 22. do 28. marta, kao i da će okupiti 250 izlagača koji će predstaviti 33 automobilska brenda.

Na sajmu će biti premijerno predstavljeno 40 modela.

Takođe, pod sloganom „Strast je uvek na dva točka“, u isto vreme i na istom mestu, održaće se i 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopašion“, a kako je najavljeno 60 izlagača predstaviće više od 40 brendova motocikala, kvadova, skutera.

Za vreme trajanja sajma, najavljen je i bogat prateći program – proglašenje automobila godine, treninzi bezbedne vožnje, stručne konferencije i drugo.

Koordinator Beogradskog sajma Zoran Lupšić rekao je ranije da je, imajući u vidu akteulene probleme proizvođača automobila i disbalans u proizvodnji i potražnji, format ovogodišnje manifestacije izmenjen.

Trajanje sajma je skraćeno sa 10 na sedam dana i komercijalni efekat koji je bio dominantna karakteristika ovakvih sajmova ove godine će biti izostavljen.

„Nema velikih lagera za brzu isporuku vozila, nema popusta jer uslovi na tržištu – odnos ponude i tražnje diktiraju takvu cenovnu politiku. Utoliko je značajnije to što smo uspeli da organizujemo ovaj sajam uz prisustvo praktično svih vodećih svetskih brendova, ukupno 33“, rekao je Lupšić.

Takođe, dodao je da su kod srpskih izlagača, pre svega uvoznika, smanjeni budžeti za sve marketinške aktivnosti, a samim tim i za sajamski nastup.

„Zato smo se dogovorili da se ovogodišnji sajam organizuje po jedinstvenoj scenografiji sa unificiranim štandovima u režiji Beogradskog sajma, uz naravno male korporativne elemente i dodatke koji će predstaviti taj korporativni identitet. Ono što je osnovno ove godine korporativni identitet će predstaviti izloženi modeli“, objasnio je Lupšić.

Što se tiče prezentacije dvotočkaša ona će, rekao je Lupšić, ove godine pokazati da je do sada najveća u svim parametrima, kako po broju izlagača, tako u veličini angažovanog prostora i broju noviteta – predstaviće se, najavio je, 40 modela motocikala i skutera na 60 štandova.

Najavio je i veliki broj noviteta ali i povratak nekih brendova koji su izostali proteklih godina, kao što su Kavasaki i Kivej.

Beogradski sajam je domaćin i organizator ovih manifestacija, a strateški partneri su DDOR osiguranje Novi Sad, Srpska asocijacija uvoznika i delova i Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije.

Sajam će biti održan u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, a radno vreme je od 10 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne 350, grupne ulaznice za učenike i studente 250, a ulaznice za „Family Day“ 1.000 dinara.

Parking za automobile je 150 dinara po satu.

 

 

 

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije