loader image

Danas toplo i vetrovito, posle podne naoblačenje sa kišom, uz pad temperature

U Srbiji danas toplo i vetrovito, ujutro i prepodne malo i umereno oblačno i u većini krajeva suvo, tek ponegde moguća je slaba, kratkotrajna kiša.

Sredinom dana, posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa olujnim, a na jugu Banata povremeno i orkanskim udarima, posle podne i uveče u postepenom skretanju na zapadni i jugozapadni pravac, a krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 14 stepeni u Negotinskoj Krajini do 24 stepena u Podrinju i jugoistočnoj Srbiji.

U Beogradu toplo i vetrovito, ujutro i prepodne umereno oblačno i suvo.

Posle podne jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature.

Vetar jak i olujni, južni i jugoistočni, posle podne u postepenom skretanju na zapadni i jugozapadni, a krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura oko 15, a najviša oko 21 stepen.

Prema prognozi do 10. novembra, u subotu na severozapadu Srbije suvo uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno s kišom i pljuskovima, koji će na jugu i istoku zemlje biti obilniji.

U nedelju ponovo vetrovito, jak, u južnom Banatu i planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, a prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom uslediće posle podne i uveče.

Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 21 stepen.

Nastavak promenljivog vremena i naredne sedmice od ponedeljka, 6. novembra.

 

Izvor: Tanjug

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije