loader image

Danas se održava 31. Novosadski maraton

Start 31. Novosadskog maratona predviđen je u 10 časova na Trgu slobode. Manifestaciju organizuje Sportsko društvo „Novosadski maraton“ uz podršku Grada Novog Sada.

Osim maratona od 42 kilometra, biće održane i prateće trke: štafetni maraton, rekreativno trčanje, trka građana na pet kilometara, nordijsko hodanje, trke za osnovce i srednjoškolce, kao i trka za predškolce ali i puzeća trka beba. „Start maratona i trke na 25 kilometara je na Trgu slobode u 10 časova. Trke na 5 i 10 kilometara takođe startuju sa istog mesta ali u 10.45. Uslov za učešće na ovim trkama je punoletstvo, trkači trče na svoju odgovornost i potrebno je da budu zdravi i nemaju nekih zdravstvenih tegoba. Prijave su završene, očekujemo preko 800 učesnika iz 18 zemalja. Naša želja je da pokrijemo sve uzrasne kategorije, tako da će biti održane i trke koje nisu takmičarskog karaktera“, najavio je organizator maratona Dimitrije Dolga.

Za vreme maratona određena je i privremena zabrana saobraćaja, na Trgu slobode, u ulicama Zmaj Jovina, Dunavska, na Beogradskom keju, u Bajčija Žilinskog, na Keju žrtava racije, Bulevaru cara Lazara, Ulici dr Sime Miloševića, Jirečekovoj, Fruškogorskoj i na Bulevaru despota Stefana.

Izvor: RTV

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije