loader image

Danas oblačno sa slabom kišom i susnežicom

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom u nižim predelima, a u brdsko-planinskim sa slabim snegom i to uglavnom pre podne.

Po podne će biti suvo, uz smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša od 3 do 7 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa slabom kišom i to uglavnom ujutro i pre podne. Po podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od 2 do 4 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo, a u nedelju sa severozapada stiže novo prolazno naoblačenje sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim prolaznim snegom. Početkom naredne sedmice očekuje se porast dnevnih temperatura u većini mesta od 10 do 15 °C, uz kratkotrajnu kišu. Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom uz pojačan severozapadni vetar očekuje se u sredu sredinom dana na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Krajem perioda oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije