loader image

DANAS JE U KLUPE NOVOSADSKIH OSNOVNIH ŠKOLA SELO 4.170 ĐAKA PRVAKA

Prvi dan meseca septembra označio je početak nove školske godine, u kojoj će, u novosadskim osnovnim školama, biti i 4.170 učenika prvih razreda. Tradicionalno, šestu godinu za redom, za sve njih, grad Novi Sad obezbedio je besplatne udžbenike za đake prvake, a iz budžeta grada za tu svrhu je izdvojeno 42 miliona dinara.

Dan ranije, priređen je svečan doček za polaznike prvog razreda, a gradonačelnik Milan Đurić, prisustvovao je priredbi u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Futogu gde je pozdavio đake i istakao da treba da budemo ponosni na njih. Takođe, poželeo je srećan početak nove školske godine i puno sreće u školovanju.

I pred svih problema koji su se desili tokom školskog raspusta, gde su novosadske škole najviše stradale u olujama koje su zahvatile grad u julu mesecu, nova školska godina je redovno počela u svim školama. Za manje od mesec dana Grad je uspeo da sanira štetu na svim školama.

U Novom Sadu imamo 37 osnovnih škola (34 redovne i 3 specijalne) sa oko 28.000 đaka, kao i 12 srednjih stručnih škola i 4 gimnazije sa oko 17.000 đaka.

Prvi školski čas u svim školama počeće intoniranjem himne Srbije „Bože pravde“.

Za razliku od prethodnih godina kada su bile na snazi korona mere i onlajn nastava i podeljena odeljenja, od ove školske godine stvari se menjaju. Prvo, korona mere se ukidaju, škole i prostor oko škole obezbeđivaće veći broj policajaca, uz mogućnost škola da angažuju i privatno obezbeđenje, a kazne za nasilnike biće strožije. Takođe, u planu je veći broj časova fizičkog vaspitanja u cilju unapređenja njihovog zdravlja kao i više pedagoga i psihologa. Nastavnim radnicima i njihovim učenicima prvi predah sledi u novembru mesecu, za Dan primirja. Predviđeno je da prvo polugodište za đake u Vojvodini traje do petka, 22. decembra, od toga datuma do 15. januara u toku je zimski raspust.

Svim đacima prvacima sa teritorije grada Novog Sada i njihovim roditeljima, čestitamo polazak u prvi razred, neka vam đačko doba donese znanje, iskustvo i prijateljstvo.

Pobeda – info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije