loader image

DA LI IĆI NA FILMSKI ILI VINSKI FESTIVAL?

Ovaj petak obeležiće Grožđebal koji su svi vinoljubci jedva dočekali. U petak 22. septembra u 19:30 časova ovogodišnji program počeće svečanim defileom i nastupom KUD “Brankovo kolo”, dok će Aleksandar Matić Šaca svečano otvoriti tradicionalnu Karlovačku berbu grožđa.

Grožđebal će i ove godine okupiti proizvođače vina, kao i druge izlagače domaće radinosti, a tokom subote i nedelje se očekuje zabavni program za najmlađe posetioce – scenski nastupi animatora, mađioničara, predstave i razne kreativne radionice.

Širom pešačke zone, dnevni program biće upriličen šarenom povorkom izvođača i interaktivnog programa.

Bogat muzički program očekuje se sva tri dana manifestacije. Posetioci će moći da uživaju u muzici Ane Bekute, Van Goga, Đorđa Davida i Ivane Peters.

Pored toga, počinje i Novi Sad film festival koji će se u naredna dva dana održavati na više lokacija. To su Srpsko narodno pozorište, Arena Sinepleks, Kulturna stanica Svilara, Kulturni centar Novog Sada, knjižara „Zenit Books“

Novi Sad film festival je prvi internacionalni takmičarski festival prvog i drugog filma u Novom Sadu.

Trodnevni festival održava se na lokacijama u samom srcu grada i publici donosi aktuelna filmska ostvarenja mladih reditelja, četiri takmičarske i šest revijalnih filmskih selekcija, panel-diskusije koje govore o budućnosti sedme umetnosti i novim tehnologijama, uz prateći muzički program i gostovanja nekih od kultnih imena iz sveta filmske industrije.

U želji da se pozicionira kao novi simbol Novog Sada, festival je prvenstveno usmeren ka mladim rediteljima tako što podstiče njihovo stvaralaštvo i pruža podršku njihovom prvom i drugom dugometražnom igranom filmu.

Na ovaj način, razvija se svest budućih profesionalaca – studenata i srednjoškolaca, ali i šire publike o filmskoj kulturi, dok se na tragu bogate filmske istorije koju poseduje, Novi Sad afirmiše kao „film-friendly“ sredina.

 

Izvor: Gradske info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije