loader image

Bratislav Gašić: U SVAKOM DRUŠTVU POLICIJA IGRA NAJZNAČAJNIJU ULOGU

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je u sedištu Policijske uprave u Kruševcu izložbu pod nazivom „Policija kroz vreme“ koja je postavljena povodom šest decenija rada kruševačke policije u toj zgradi.

Ukazujući na obavezu današnjih policajaca da očuvaju čast, dostojanstvo, ponos i ugled koje su im u nasledstvo ostavile ranije generacije kolega, ministar Gašić istakao je da u svakom društvu policija igra najznačajniju ulogu jer je pitanje bezbednosti ključno za kvalitetan život i napredak jedne zajednice.

„U to smo se, nažalost, uverili tokom dve velike tragedije u kojima je život izgubilo 18 osoba i koje su celu Srbiju duboko potresle. Na svima nama, Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim pripadnicima je da pokažemo da smo sposobni da stepen bezbednosti građana podignemo na najviši nivo. Da roditelji bezbrižno ispraćaju decu u školu, a da deca znaju da im je policajac prijatelj i da su tu zbog njih“, poručio je ministar Gašić i dodao da je približavanje policije građanima ključno u prevenciji gotovo svih problema koji utiču na bezbednost.

„Moramo da damo svoj maksimum u službi naroda i da izgradimo najviši stepen međusobnog poverenja. Da pokažemo da nismo samo hrabri i odlučni, već da smo ljudi pre svega, da imamo razumevanja, da imamo strpljenje i da smo uvek tu kada zatreba“, rekao je ministar Gašić.

Prema njegovim rečima, izložba u Policijskoj upravi u Kruševcu građanima pruža mogućnost da se kroz fotografije i ranije korišćenu opremu policijskih službenika, upoznaju sa razvojem i funkcionisanjem policije tokom vremena.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije