loader image

BLIZU 7 MILIONA EVRA ZA NOVE I OBNOVLjENE OBJEKTE OSNOVNIH ŠKOLA U NOVOM SADU

Novi Sad je grad bogate kulture i istorije koji danas predstavlja drugo najveće gradilište u Srbiji i regionu. Kao takav, Grad Novi Sad je uz pomoć Republike i Pokrajine, izdvojio značajna sredstva kako bi obnovio postojeće objekte osnovnih škola, ali i izgradio nove.

Vrednost projekata od 2015. do 2022. godine, iznosi 6.584.427 evra, a ukupno je izgrađeno i dograđeno čak 4.539 m².
U nastavku teksta izdvojićemo neke od rekonstruisanih i obnovljenih objekata osnovnih škola u Novom Sadu:

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” u Novim Ledincima je početkom 2018. godine dobila novu fiskulturnu salu sa tribinama. Građena je po principu energetske efikasnosti, koja se zagreva sistemom toplotnih pumpi.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Novom Sadu je tokom 2019. godine, dobila 400 m² dodatnog prostora, odnosno četiri učionice, dva toaleta i jednu prostoriju za nastavnike. Pored toga, izdvojena su sredstva i za održavanje kuhinje i trpezarije, za zamenu podne i zidne obloge, dotrajalih instalacija vodovoda i kanalizacije u kuhinji, stolariju i za molersko-farbarske radove. Dok je u prizemlju objekta ove škole adaptiran i prostor za decu predškolskog uzrasta, koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”.

Osnovna škola “Prva vojvođanska brigada” u Novom Sadu je tokom 2021. godine, dogradnjom dela prvog sprata, dobila šest novih učionica, toalet i jednu pripremnu prostoriju.

Osnovna škola “Ivan Gundulić” u Novom Sadu je tokom ove godine, dogradnjom fiskulturne sale dobila još 870 m², tako da će njena ukupna površina iznosi 2100 m².

Osnovna škola “Đura Daničić” u Novom Sadu, je nadogradnjom i rekonstrukcijom prizemlja, tokom 2019. godine, dobila prostor koji je namenjen za produženi boravak dece.

Osnovna škola “Nikola Tesla” u Novom Sadu je tokom 2018. godine, dogradnjom objekta i izgradnjom sportskih terena dobila osam novih učionica, šest novih kabineta, jednu multifunkcionalnu prostoriju, kantinu, dva lifta za decu sa posebnim potrebama, osam toaleta, razglas, video nadzor, terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletsku stazu sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle.

Osnovna škola “Đorđe Natošević” je tokom 2019. godine dobila nove toalete i zamenu dela spoljne stolarije.

Radovi u toku:
U Osnovnoj školi “Vasa Stajić” su u toku radovi na dogradnji sportske sale. Radovi su počeli krajem 2021. godine, a do sada su postavljene podne površine u prostorima i u potpunosti su završeni spoljašnji radovi.

Lepa vest je da će Grad Novi Sad sledeće godine biti bogatiji za još jednu osnovnu školu.

Radi se o objektu koji će imati blizu 4.ooo kvadrata, sa prizemljem i prvim spratom. Planirana je izgradnja i fiskulturne sale, a u novom objektu na Jugovićevom naselju biće smešteno oko 600 đaka. Procenjena vrednost celokupnog projekta iznosi 999.900.000 dinara.

Pored toga, važno je istaći da su u toku radovi na izgradnji predškolske ustanove u ulici Miše Dimitrijevića.

Izgradnjom novog objekta predškolske ustanove, spratnosti P + 1, ukupne površine 1.540 m², obezbeđuju se dodatna mesta za decu u objektima predškolskih ustanova u naselju Grbavica i okolini, gde živi oko 20.000 stanovnika. U objektu predškolske ustanove boraviće 225 dece.

Trajanje projekta: 2022. – 2023. godine, vrednost radova: 2.744.334 evra.

Činjenica je da Grad Novi Sad ulaže velike napore na razvoju i unapređenju boravka dece kako u osnovnim, tako i u srednjim školama i u vrtićima.

 

Izvor. Gradske info

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije