loader image

Ana Brnabić: SRBIJA KREDIBILAN I POUZDAN PARTNER EVROPSKE UNIJE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa međunarodnim specijalnim izaslanikom za implementaciju sankcija Evropske unije Dejvidom O’Salivenom, čiji je fokus u radu angažman u dijalogu sa trećim državama i saradnja u zajedničkim akcijama u cilju sprečavanja zaobilaženja sankcija.

Brnabić je u razgovoru rekla da Republika Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, ali da naša zemlja nikako nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je Evropska unija uvela.

Kada je reč o ratu u Ukrajini, Srbija nije vrednosno neutralna i jasno smo se odredili u vezi sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine, dodala je Brnabić.

Brnabić je istakla da je Srbija kredibilan i pouzdan partner.

O’Saliven je razmenio mišljenje sa predsednicom Vlade o konkretnim koracima koje treba realizovati sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija i zahvalio na otvorenom i konstruktivnom stavu i spremnosti za dalju saradnju.

O’Saliven je na početku sastanka, predsednici Vlade izrazio saučešće povodom tragičnih događaja koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije