loader image

ANA BRNABIĆ SE SASTALA SA PREDSTAVNICIMA „MK GROUP“ I „AIK BANKE“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima „MK Group“ i „AIK Banke“ povodom donacije u okviru programa „Podrška porodici“, za koju ove kompanije izdvajaju sredstva u vrednosti od 600.000 evra namenjenih za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima širom Srbije i regiona.

Brnabić je zahvalila kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada Srbije raditi sa njima na ovom značajnom projektu.

Brnabić je istakla da su „MK Group“ i „AIK Banka“ među investitorima koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu, da je društveno-odgovorno poslovanje aspekt bez kog država ne može da bude uspešna i da joj je posebno drago to što te kompanije, u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u osam lokalnih samouprava.

„Verujem da ćemo uz pomoć resornog ministarstva sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je Vlada do sada uradila, ovo je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi i kako uneti društveno-odgovornu komponentu poslovanja koja je izuzetno važna“, naglasila je Brnabić.

Za vrtiće u našoj zemlji, za renoviranje ili opremanje njihovih prostora, kompanije su opredelile iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju.

Pored predsednice Vlade, sastanku je prisustvovao i ministar prosvete Branko Ružić koji je takođe zahvalio kompanijama na društveno-odgovornom poslovanju i poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama.

Saradnjom sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, donatori će dobiti podršku u procesu definisanja mehanizma za realizaciju donacija i određivanja namene sredstava u skladu sa prioritetnim potrebama.

Program „Podrška porodici“ postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih „MK Group“ i „AIK Banke“ koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.

Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina.

 

 

 

Izvor: Tanjug

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije