loader image

Ana Brnabić: PREDSTAVNICI OPOZICIJE OTEŽALI POZICIJU SRBIJE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da su predstavnici opozicije otežali poziciju Srbije u pregovorima Beograda i Prištine u „nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast“.

„I, šta sad, opet lagali? I Patrik Ho Jeremić, i hrvatski Ponoš, i francuska mrvica Miloš Jovanović, i gospođa Stamenkovski, i nežni Boško – svi lagali, sve vreme. Srbiji otežali poziciju u nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast. Ništa novo. Borba se nastavlja. Svi uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, napisala je Brnabić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, uz prisustvo visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Predsednik Vučić je posle razgovora izjavio da su imali težak sastanak i da veruje da će biti još mnogo sastanaka u narednom periodu, kao i da se nada da je moguće da se postignu nekakvi kompromisi, ali da se plaši da možemo da ostanemo zaglavljeni u nečemu što je odavno potpisano i što je trebalo da bude ispunjeno.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije