loader image

Ana Brnabić: Postavili smo osnove za razvoj ekosistema biotehnologije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija prošle godine na prvoj konferenciji „Budućnost tehnologije“ postavila osnove za razvoj ekosistema biotehnologije u Srbiji, da raste i bude nacija biotehnologije.

Brnabić je otvarajući Međunarodnu konferenciju „Budućnost biotehnologije“ (Biotech Future Forum) koja se održava u Palati Srbija poželela dobrodošlicu gostima iz Svetskog ekonomskog foruma, UNDP-a a posebno je zahvalila našim naučnicima iz sveta koji su došli na današnji forum.

„Postavili smo scenu za jak eko sistem, otvorili naučno tehnološke parkove, postavili prioritete u investicijama. Najmoderniji Data centar u Kragujevcu dostupan je svim institutima i naučno tehnološkim parkovima“, rekla je Brnabić.

Konferencija se po drugi put održava u Beogradu u organizaciji Vlade Srbije u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i uz podršku BIO4 kampusa.

Forum je okupio više od 600 učesnika iz oko 30 zemalja, predstavnika vlada, akademske zajednice, naučnih i istraživačkih institucija i privrede.

Tokom konferencije, koja se održava danas i sutra na više panela će se razgovarati o temama iz oblasti biotehnologije, bioinformatike, bioinženjeringa i biomedicine a poseban program će biti posvećen zelenoj biotehnologiji, održivim rešenjima i inovacijama koji vode ka „zelenijoj“ i ekološki održivoj budućnosti.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije