loader image

Ana Brnabić: MOJ POSAO JE DA SRBIJA IDE NAPRED

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ispričala je, gostujući na televiziji Pink, anegdotu koja je prošla nezapaženo u našim medijima, a koja se desila u Radnoj grupi u prošloj Vladi.

Kako je rekla, OEBS je predložio da promenimo krivični zakon kako bismo povećali kazne za ugrožavanje novinara, na šta je ona rekla da je to dobar predlog i upitala da li može OEBS da napravi analizu i da će oni to uraditi, a da ne bi bilo politizovano.

Brnabić je rekla da je tada OEBS sve to uradio, te da su se sva udruženja složila.

Brnabić je rekla da je ona tražila da se ne usvaja, već da se ide na javnu raspravu, a da je onda na dve strane u „Novoj“ ili nekoj sličnoj novini osvanuo natpis da „vlast hoće da verbalni delikt uvede na mala vrata“.

„Poražavajuće je što se udruženja koja postoje ne bave profesijom, nego politikom“, naglasila je Brnabić i dodala da je sada sve u tome da li si za ili protiv Vučića.

Brnabić je rekla da kada se na opozicionim medijima govore najgore stvari ne postoji nikakva reakcija.

Nakon što je pušten tvit premijerke o tome koliko je predsednik Vučić na naslovnim stranama pojedinih opozicionih medija, Brnabić je rekla da je njima smetala i ta statistika koju je objavila.

„Ja mislim da je to moj posao. Moj posao je da Srbija ide napred, da se poslovi završavaju“, ocenila je Brnabić i upitala šta je cilj pomenute strane.

Moj posao je da pokažem svo licemerje, jer sutra kad pročitaju laž objavljenu u tim medijima, neko će se zamisliti.

Brnabić je rekla da se oni ponašaju kao da su moralne gromade i da se ne bave novinarstvom, već da štite interese jednog tajkuna koji želi da se bavi politikom da bi mogao da dođe na vlast i opet mogao da krade.

„Ono što oni rade ubija našu zemlju. Napadajte, ali nemojte da lažete. Na primer, meni se ne sviđa kako piše „Pečat“, ali oni imaju svoje principe. U onom što pročitate u „Danasu“, nema principa. Njihova uređivačka politika zavisi samo od onog što radi vlast, njihovo je samo da rade suprotno“, navela je Brnabić.

Brnabić je zatim pokazala naslovne strane na kojima se napada Danilo, sin predsednika Vučića i istakla da se tako vrši psihički teror nad predsednikom.

Brnabić je zatim pokazala intervju sa Danielom Smitom, izmišljenim likom, a koji je obrisan sa svih stranica.

„Naravno da ja time treba da se bavim i boriću se jer ovakve stvari ubijaju našu zemlju. Ne smeta mi napad, smetaju mi laži“, naglasila je Brnabić.

 

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji, Brnabić je rekla da će ove nedelje biti još jedan sastanak sa svim ministrima Vlade i Srbima sa Kosova i Metohije.

„Ono što je strašno i što plaši i zabrinjava je da se ponovo dižu tenzije. Broj provokacija je sve veći. Međunarodna zajednica i dalje ćuti“, navela je Brnabić.

Kako dodaje, 10 godina se čeka formiranje Zajednice srpskih opština koje Priština na svaki način izbegava.

„Lako je meni iz Beograda da kažem: „Ljudi, budite mirni“, a drugo je da svaki dan ljude maltretirate, da im otimate zemlju da gradite baze, da imate zapaljen auto na koje reaguju svi, a da na sve ovo nema reakcija“, rekla je Brnabić.

Brnabić je navela da se predsednik Vučić bori za mir, a da je i zbog toga na meti napada.

Brnabić je pokazala dnevne novine „Danas“ od 10. januara gde su ga optužili za uklanjanje barikada i podsetila da su ga pre toga optužili za njihovo postavljanje.

Brnabić je istakla i da se na osnovu svih tih naslova vidi da postoji samo „udri Vučića.“

 

 

 

Izvor: Novosti/TV Pink

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije