loader image

Ana Brnabić: Isplatili smo 24,2 miliona dinara državne pomoći za obnovu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je do sada isplaćeno 24,2 miliona dinara državne pomoći za obnovu oštećenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i olujnog vremena u maju i junu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija, Brnabić je rekla da je isplaćen deo zahteva ljudi iz Kragujevca, Kraljeva, Čačka i Svilajnca, a da se sutra isplaćuju rešenja koja su izdata u Aranđelovcu.

„Još u ovom trenutku imamo 308 zapisnika koji su trenutno u Ministarstvu za javna ulaganja na verifikaciji i to ćemo brzo završiti. Imamo 21 lokalnu samoupravu koja još uvek nije dostavila dokumentaciju na verifikaciju i sa njima ćemo sutra i prekosutra održati sastanke da vidimo u čemu je problem i da ih ubrzamo“, rekla je Brnabić.

Navela je da su, usled poplava tokom maja, juna i jula vanrednu situaciju proglasile 63 lokalne samouprave, a na snazi su još uvek u 31 lokalnoj samoupravi.

Dodala je da je u periodu od 19. do 22. jula Srbiju pogodilo olujno nevreme i da je proglašena vanredna situacija u 13 lokalnih samouprava.

 

Apsolutni prioritet obnova stambenih objekata i škola

Brnabić je rekla da su dva apsolutna prioriteta obnova stambenih objekata i škola oštećenih u olujnom nevremenu, kao i sastavljanje zapisnika o šteti.

Premijerka je rekla da su škole prioritet kako bi deca bez problema počela sa novom školskom godinom od 1. septembra.

„Prioriteti su osnovne škole u Trgovištu i Rači, koje krećemo da obnavljamo u narednih nekoliko dana, kao i vrtići u Ćupriji i Aranđelovcu, koje ćemo potpuno rekonstruisati“, rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da zapisnika o šteti nastaloj u olujnom nevremenu još uvek nema, te da je prioritet ubrzanje njegovog sastavljanja.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije