loader image

Ana Brnabić: EPS JE NACIONALNI RESURS, CILj JE DA GA OJAČAMO

Poverenica Srpske napredne stranke za grad Beograd Ana Brnabić izjavila je da se EPS neće privatizovati niti prodavati, već da je cilj da se ojača.

Brnabić je to istakla prilikom posete opštinskom odbora SNS-a u Lazarevcu gde je razgovarala sa meštanima o statusu i planovima za EPS, budući da 14.000 ljudi iz ovog mesta radi u tom preduzeću.

„Ono što je meni danas posebno važno i tema je o kojoj sam želela da razgovaram sa ljudima je reforma unutar Elektroprivrede Srbije, ogroman broj porodica u Lazarevcu zavisi direktno od EPS-a i njihova budućnost i prosperitet zavisi od budućnosti EPS-a i želim direktno da sa njima razgovaram šta su nam planovi, promene i šta donosi novi statut“, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima EPS je nacionalno blago Srbije, nacionalni resurs.

„Ono što želim da uradimo je da ga dodatno ojačamo da napravimo, ne samo ozbiljnu energetsku kompaniju za Srbiju, već kompaniju koja može da se takmiči u Evropi i da može da podrži čitav napredak i razvoj Srbije. Želim da poručim ljudima da nemaju čega da se plaše, jer statut je pravljen tako da primarna delatnost bude proizvodnja električne energije, a nekada je bila trgovina“, pojasnila je Brnabić.

Brnabić je istakla da je to specifična tema za Lazarevac i da će značiti građanima da se upoznaju sa svim stvarima vezanim za EPS.

Brnabić je dodala i da je jedna od sledećih opština koju će posetiti Obrenovac.

„Ako je sudbina EPS-a bezbedna i ako je budućnost njegova sve bolja, tako će i budućnost onih koji su u njemu zaposleni i njihovih porodica biti bolja. Apsolutno će sačuvati svoja radna mesta i biće perjanica daljeg razvoja i napretka Srbije“, dodala je Brnabić.

Brnabić je navela i da sledeće nedelje počinje izgradnja pijace u Lazarevcu, a do kraja godine počeće i rekonstrukcija Doma zdravlja, nekoliko igrališta i parkića, kao i izgradnja podzemne garaže i trga.

„Ovo je prava prilika da drugi dan Vaskrsa iskoristimo za razgovor sa ljudima o tome šta smo u Lazarevcu uradili i šta planiramo. Želim da čestitam Vaskrs svim našim građanima pravoslavcima“, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima nakon Voždovca, Surčina, Vračara i posete tim opštinskim odborima na redu je bio Lazarevac, kao i da će i narednih nedelja obilaziti odbore i razgovarati sa građanima.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije