loader image

Ambasadorka Narodne Republike Kine u oproštajnoj poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić primio je danas u Gradskoj kući ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, koja je bila u oproštajnoj poseti Gradu Novom Sadu.
Gradonačelnik Đurić joj je poželo srdačnu dobrodošlicu i izvestio je o vanrednoj situaciji u kojoj se Grad nalazi nakon stravičnog nevremena, kao i posledicama i šteti koja je nastala.

Ambasadorka Bo je izrazila žaljenje zbog situacije u kojoj se Novi Sad nalazi i ponudila je pomoć ambasade i kineskih kompanija koje posluju na području Novog Sada i Republike Srbije u otklanjanju posledica vremenskih nepogoda, na čemu joj se gradonačelnik Đurić svesrdno zahvalio.

Sagovornici su se osvrnuli na više nego dobre odnose Srbije i Kine, koji su možda na najvišem istorijskom nivou, a kako su ocenili, za to je umnogome zaslužna odlična saradnja predsednika dve zemlje, Aleksandra Vučića i Si Đi Pinga.

Ambasadorka Bo je u posetu Novom Sadu iz Beograda došla železničim prevozom, brzim vozom ,,Soko”. Ona je istakla da brza pruga u čijoj izgradnji su učestovale i kineske kompanije, pored ogromnog ekonomskog ima i ekološki značaj. Tokom razgovora osvrnula se i na sveru ekonomske saradnje i investicije kineskih kompanija, kao i na to da je Novi Sad značajna turistička destinacija za kineske turiste i da u budućnosti treba još više jačati saradnju u oblastima kulture i ekonomije.

U razgovoru je pomenuta i saradnja Grada Novog Sada sa kineskim Gradom Čangčunom, koja traje od 1981. godine, kao i da su u toku pregovori sa administracijom kineskog Grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku Kine, za uspostavljanjem institucionalne saradnje.

Gradonačelnik Milan Đurić, ambasadorki Bo poželeo je uspešan nastavak diplomatske karijere sa uverenjem da će Grad Novi Sad nastaviti dobru saradnju sa gradovima u NR Kini i u budućnosti.

 

 

 

Izvor:

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije